feng shui edwina mariën

+32 477/74 70 56

feng shui

FENG SHUI: WIND EN WATER

Feng Shui betekent letterlijk 'wind en water'. Qi (de levensenergie) drijft op de wind (Feng) en verspreidt zich, maar blijft waar het water (Shui) tegenkomt. Het doel van Feng Shui is je huis of kantoor zo in te richten dat je de meeste tijd vertoeft op plaatsen met een positieve Qi.

Feng Shui is een eeuwenoude empirische studie die nagaat hoe jouw woon- en werkomgeving jou beïnvloedt op vlak van gevoel, relaties, gezondheid, succes en persoonlijke groei.

Feng Shui leert ons ook hoe de vorm en inrichting van onze woon- of werkplek ons welzijn kan beïnvloeden, en hoe negatieve invloeden veranderd kunnen worden in positieve. Feng Shui is in dit opzicht de Oosterse tegenhanger van de Westerse ergonomie.


ACUPUNCTUUR VAN DE ARCHITECTUUR

Feng Shui behoort van oorsprong tot de Chinese Geneeskunde en is er op gericht balans te creëren in je woon- en werkomgeving om meer flow te kunnen ervaren, om je gezondheid te bevorderen, om professioneel meer succes te behalen, om je relatie een boost te geven. 

Feng Shui wordt ook terecht de “acupunctuur van de architectuur” genoemd.

Feng Shui staat los van mode of smaak: of je voorkeur nu uitgaat naar modern, klassiek of rustiek wonen, of je nu woont of werkt in een riante villa of een knusse studio, op het rustige platteland of in de bruisende stad, Feng Shui kan altijd en overal toegepast worden.


KLASSIEKE VERSUS NEW AGE FENG SHUI

Momenteel wint Feng Shui aan populariteit in het Westen. Deze vernieuwde belangstelling heeft de nadruk wel wat verlegd naar eenvoudige regeltjes en gemakkelijke populaire oplossingen. Bij deze vorm van Feng Shui, ook Black Hat of New Age Feng Shui, wordt je woning volgezet met allerlei soorten windklokjes, Boeddha-beeldjes en Chinese postuurtjes en ligt de nadruk op space clearing en opruimen. Het praktiseren van deze vorm van Feng Shui staat lijnrecht tegenover het beoefenen van de klassieke Feng Shui, waar complexe mathematische berekening de basis vormen van het advies. 

Indien je in deze moderne vorm van Feng Shui geïnteresseerd bent verwijs is je graag door naar een aantal populaire boekjes, aan te schaffen in elke boekhandel

Indien je meer geïnteresseerd bent in de klassieke Feng Shui, dan verwijs ik je graag door naar de volgende pagina's.